Betal månedlig
Betal senere

Informasjonskapsler

Retningslinjer for informasjonskapsler

Informasjonskapsler brukes på nettsidene våre på ulike måter, men deres hovedfunksjon er å identifisere datamaskinen eller enheten du bruker når du besøker nettstedet vårt (selv om de ikke kan identifisere deg personlig). Dette gjør at vi kan gi deg en bedre og mer personlig tilpasset opplevelse når du bruker nettstedet vårt. Vær oppmerksom på at ved å fortsette å bla gjennom dette nettstedet, godtar du at vi bruker informasjonskapsler.

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en liten datatekstfil med bokstaver og tall som er plassert i nettleseren på din datamaskin, nettbrett eller i mobilenheten din. Informasjonskapslene vil vanligvis inneholde navnet på domenet som informasjonskapselen er kommet fra, informasjonskapselens "levetid", samt en verdi, som vanligvis er et tilfeldig generert unikt nummer. Denne informasjonen sendes deretter tilbake til våre systemer og registreres etter hvert som du beveger deg rundt på nettsiden vår. Informasjonskapsler er unike for nettleseren du bruker, så hvis du bruker både en mobil og en datamaskin for å få tilgang til nettstedet vårt, vil det bli samlet inn forskjellige data for hver.

Det finnes to typer informasjonskapsler som er benyttet på våre sider: økt-informasjonskapsler og vedvarende informasjonskapsler. Økt-informasjonskapsler er midlertidige informasjonskapsler som forblir i informasjonskapselfilen på nettleseren din til du forlater nettstedet, og vedvarende informasjonskapsler forblir i informasjonskapselfilen på nettleseren i lengre tid (selv om denne tiden vil avhenge av levetiden til den spesifikke informasjonskapselen).

Hvilke typer informasjonskapsler bruker vi?

Nettstedet vårt bruker følgende typer informasjonskapsler:

Tekniske informasjonskapsler: Disse er nødvendige for driften av nettstedet vårt. De inkluderer for eksempel informasjonskapsler som gjør at du kan utføre søk, logge inn på sikre områder på nettstedet vårt og foreta betalinger.

Analytiske- og ytelseskapsler: Disse gir oss muligheten til å få et innblikk i hvordan besøkende bruker nettstedet vårt, slik at vi kan forbedre dette. Vi kan telle antall besøkende og se hvilke sider de besøker. Vi bruker også disse informasjonskapslene til å overvåke hvilke markedsføringsaktiviteter som genererer trafikk til nettstedet vårt. Et av de analytiske verktøyene som nettstedet vårt bruker, er Google Analytics. For å lære mer om Google Analytics, kan du besøke www.google.com/policies/privacy/partners .

Funksjonalitetskapsler: Disse brukes for å gjenkjenne deg når du kommer tilbake til nettsiden vår. Dette gjør at vi kan tilpasse innholdet til deg og huske preferansene dine (for eksempel språkvalget ditt eller reisemålet som du sist søkte etter).

Målrettings- og tredjepartskapsler: Disse informasjonskapslene kan brukes av oss, av sosiale nettverk, andre tredjepartsleverandører og/eller annonsører for å registrere besøkene dine på nettstedet vårt og aktivere en samhandling med deg etter at du har forlatt nettstedet. Informasjonen som samles inn brukes til å tilpasse annonsene som du ser for produktene våre, enten de vises på vårt eget nettsted eller på tredjeparts nettsteder.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker disse informasjonskapslene på følgende måter:

Bestillinger: Når du bestiller gjennom nettsiden vår må vi bruke informasjonskapsler for å holde oversikt over hva du bestiller og informasjonen som du har skrevet inn mens du beveger deg gjennom hvert trinn i bestillingsprosessen.

Søk og preferanser: Informasjonskapslene gjør det mulig for vårt søkepanel å huske hvilken informasjon du har lagt inn, så hvis du kommer tilbake for å se etter en lignende ferie på den samme enheten, trenger du ikke å fylle ut alt en gang til. Hvis du velger en ferie, men deretter forlater nettstedet vårt og kommer tilbake senere for å bestille, vil vi ha lagret ferien ved hjelp av informasjonskapsler slik at du ikke trenger å søke etter den samme ferien igjen. På samme måte hvis du lagrer ethvert tilbud i vår online utklippsbok, vil disse vente på deg dersom du vil kikke på dem på nytt.

Forbedrer erfaringene dine: Vi bruker også informasjonskapsler for å samle inn informasjon som vi kan analysere for å bestemme hvordan kundene våre bruker nettstedet vårt og hva de ønsker fra nettstedet. Vi kan deretter bruke disse dataene for å sørge for at vi tilbyr deg den ferien du vil ha på den mest mulig tilgjengelige måten som vi kan. Når du besøker nettstedet vårt, vil vi gjerne vise deg produkter som vi tror du vil like, enten det er flyturer fra nærmeste flyplass eller hoteller i et reisemål som du allerede har søkt etter. Det er informasjonskapslene som gjør at vi kan gjøre dette ved å fortelle oss at du er inne på nettstedet vårt fra en bestemt enhet eller datamaskin, og dermed kan vi finne ut hva som er mest relevant for deg.

Markedsføring: Hvis du mottar markedsføringsmeldinger fra oss, inkludert e-postmeldinger, er det sannsynlig at vi vil koble informasjonen vi oppnår via informasjonskapslene sammen med e-postregistreringsdetaljene slik at vi kan skreddersy informasjonen som vi sender til deg, med mindre du forteller oss at vi ikke skal gjøre dette. Husk at du kan avslå deltakelse i hver e-post vi sender til deg - se våre retningslinjer for personvern for mer informasjon www.loveholidays.com/privacy.

Annonsering gjennom nettverket vårt: Når du er inne på andre nettsteder, kan du se annonser som viser hoteller og flyreiser du søkte etter når du sist besøkte nettstedet vårt. Vi jobber med utvalgte annonseringsnettverk og byråer som bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å samle inn informasjon om preferansene dine, slik at når du ser en av våre annonser på et annet sted, er disse skreddersydd for akkurat deg. Vær oppmerksom på at vi ikke har kontroll over måten som disse tredjepartene bruker informasjonskapsler på, og hvis du ikke vil at de skal ha tilgang til informasjonskapslene dine kan du administrere kapselinnstillingene dine som beskrevet i følgende avsnitt.

Hvordan kan du administrere informasjonskapsler?

Hvis du vil lære mer om informasjonskapsler og hvordan du administrerer og sletter dem, kan du gå til nettstedet Your Online Choices her. Her vil du kunne kontrollere hvilke informasjonskapsler du godtar og avviser, eller du kan be om å bli varslet når en informasjonskapsel blir satt inn.

Vær oppmerksom på at hvis du velger å ikke godta visse tekniske eller funksjonelle informasjonskapsler er det mulig at du ikke kan bestille via nettstedet vårt eller bruke alle funksjonene. Vi kan endre denne informasjonen om informasjonskapsler på et tidspunkt i fremtiden, så sjekk en gang i blant for å sikre at du er oppdatert. Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller kommentarer til denne informasjonen om informasjonskapsler på privacy@loveholidays.com .

 

Denne siden ble oppdatert den 16. mai 2018